Spothost in top 100 leveranciers van .nl domeinnamen!

Terug naar het nieuws overzicht
 
donderdag 22 juni 2017
Spothost, een webhostingbedrijf uit Emmen behoort sinds deze maand tot de club van 100 grootste .nl beheerders in Nederland. Deze lijst wordt bijgehouden door de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), de instantie die verantwoordelijk is voor het .nl domein.

.nl domeinnaam of toch niet?

Tegenwoordig heb je diverse extensies en ben je als bedrijf niet meer afhankelijk van een .nl domeinnaam. Zo kun je kiezen voor een internationale uitstraling (.eu of .com), een extensie welke jouw branche vertegenwoordigd (.hotel of .coffee) of voor een lokale uitstraling (.amsterdam of .frl voor friesland). 
 
Toch blijkt echter dat 76% van de ondernemers in Nederland doelbewust kiest voor een .nl domeinnaam. Dat de domeinnaam in Nederland reuze populair is, blijkt wel uit het feit dat wij als Nederland op de 4e plek staan wereldwijd als het gaat om gebruik van ons landendomeinnaam.
 
Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 5,7 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd, maar dit laat nog steeds ruimte voor ondernemers om een passende domeinnaam te registreren. Bij de keuze voor de domeinnaam zijn ook de vindbaarheid via Google en een eenvoudige spelling een belangrijke overweging.

Domeinkaping

Te kwader trouw grote hoeveelheden domeinnamen registreren in de hoop de namen later te kunnen verkopen voor een hoger bedrag. Deze praktijk, vaak door commerciële partijen uitgevoerd, heet domeinkaping. 
 
Door de laagdrempeligheid en snelheid waarmee in Nederland domeinnamen vastgelegd kunnen worden en de goede bijbehorende regelgeving, speelt domeinkaping in Nederland een relatief kleine rol.Ruim 80 procent van de Nederlandse ondernemers heeft namelijk zonder problemen de domeinnaam van zijn eerste voorkeur geregistreerd. Slechts 9 procent heeft te maken gehad met bovengenoemde domeinkaping. 

Spothost

Sinds het ontstaan in 2005, levert Spothost diensten op het gebied van webhosting en domeinregistratie. Door een sterke focus op de lokale markt in Emmen e.o. en een landelijke netwerk van resellers (veelal internet- en reclamebureau’s) heeft Spothost een behoorlijke groei doorgemaakt. Spothost is geen prijsvechter, zoals veel grote spelers op dit gebied, maar kiest voor kwaliteit en een persoonlijke aanpak. Een werkwijze die door onze klanten enorm wordt gewaardeerd, aldus Edwin Gels (directeur Spothost).
 

Terug naar het nieuws overzicht

Ga terug naar boven