Numerieke .nl domeinnamen straks mogelijk!

Terug naar het nieuws overzicht
 
dinsdag 20 juni 2006
Maandag 19 juni 2006, 17:14 - De SIDN voert voorlopig geen Internationalized Domain Names (idn) in. Wel wordt de registratie van domeinnamen met alleen getallen mogelijk.

Dat meldt de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). De organisatie neemt alle voorstellen over die zijn voortgekomen uit het Domeinnaamdebat 2006. Door de invoering van het idn-systeem uit te stellen, wordt het voorlopig niet mogelijk om bijzondere letters, accenten of tekens in webadressen op te nemen.

Volgens de SIDN is de vraag naar dit soort adressen klein en is het lastig in te voeren. Bovendien kan het gebruik van internationale domeinnamen tot verwarring leiden, vreest de stichting.

Wel kiest de SIDN ervoor om domeinnamen met alleen cijfers, de zogenoemde numerieke adressen, te gaan uitgeven. Hierdoor wordt het mogelijk om een adres als 9292.nl te registreren.

De invoering van numerieke adressen gebeurt overigens zonder restricties. Tijdens het Domeinnaamdebat werd onder meer gesproken over het uitsluiten van bepaalde nummercombinaties zoals telefoonnummers of rekeningnummers. Daar wordt nu helemaal vanaf gezien. Wanneer de registratie van numerieke adressen precies van start gaat, is nog onduidelijk, aldus een woordvoerster.

Terug naar het nieuws overzicht

Ga terug naar boven